Édesanyám hetven éves,a lába sem túl jó és a szíve sem olyan,mint egy tinié.Régóta szerettünk volna ellátogatni Andókút felé, így elhívtuk őt is egy sétára.A 3 km hosszú Bagoly tanösvényen terveztük célunk elérni,ami  Varbó-Fónagyságtól nem messze kezdődik.Innen indultunk sétánkra a Varbót Szentlélekkel összekötő erdészeti műúton.

A Mahócai kisvonat megállóhoz hamar megérkeztünk,innen indul a tanösvény, amin bárki végig tud menni, akinek van lába és picit is szereti a természetet.Első pihenőnk a Dobrica-forrásnál volt,itt egy kis faház és pár pad van.

100_4017.JPG

A szárba szökkenő tölgyek mellett kis patakon átívelő híd,ragyogó napsütés.Így érkeztünk meg Andókútra.

100_4034.JPG

 

A forrás vize egy mesterséges tavat táplál, melyen egy kis sziget található. A szigeten egy szaletli van,továbbá a területen találhatók padok, kiépített tűzrakóhely és egy esőbeálló is.Itt fogyasztottuk el ebédünket.Innen a vissza vezető úton még a Barátság-forrást érintettük, majd a vonatsín kivezetett minket a műútra, amin percek alatt visszaértünk az autóhoz.

A bejegyzés trackback címe:

https://iranyabukk.blog.hu/api/trackback/id/tr796056076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása